Online Performans Art Kamp, Avgust 24 - 28, 2020

Error message

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 3478 of /home/ghubcom/g12hub.com/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/ghubcom/g12hub.com/html/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2404 of /home/ghubcom/g12hub.com/html/includes/menu.inc).

G12 HUB u saradnji sa ECC Performance Art nudi jedinstven kamp onlajn za performans umetnost. Petodnevni intenzivni program omogućava učesnicima praktične veštine i teorijsko znanje koji imaju zadatak da podstaknu kreativnost i poboljšaju umetničku praksu. S obzirom na istorijski značaj Srbije za međunarodnu scenu umetnosti performansa, tema kampa je specifična istorija i kultura regiona i snažna zaostavština performansa u njoj sa umetnicima poput Marine Abramović. Kamp zajednički vode umetnica performansa Marta Jovanović i istoričarka umetnosti i osnivačica ECC Performance Art-a Anja Foerschner.

Zamišljen kao platforma za sticanje novog iskustva, razmenu znanja i kreativni rast, kamp ima za cilj da očisti kreativni prostor u učesnicima, podstakne inovativne pristupe i stvori zajednicu istomišljenika u domenu performans umetnosti. Ovo je prilika za učesnike da kritički revaloriziraju svoj kreativni proces i pristupe ograničenjima svog uma i tela. Tokom trajanja, psihološke i fizičke vežbe izazivaće učesnike da istražuju i prelaze svoje granice, raščišćujući svoj um i srce za nove inspiracije i ideje. Učesnici će se kroz ovaj proces voditi vežbama poput "Noćne straže", dugotrajnim eksperimentom "posmatranja" okolnog prostora čisto čulima, i tako ga iskusiti kroz različite, nepoznate dimenzije. Vežba „Zavet ćutanja“ će takođe biti predstavljen kao način za introspekciju i uspostavljanje neverbalnog oblika komunikacije.

Pored toga, kamp će obuhvatati teorijske segmente koji će učesnike upoznati sa bogatom, ali nedovoljno plasiranom istorijom performans umetnosti u bivšoj Jugoslaviji i njenim međunarodnim pandanima, kao i aspektima poput dokumentacije i arhive u umetnosti performansa. Učesnici će biti u mogućnosti da kritički ispitaju svoju praksu i razviju sopstvenu liniju razmišljanja uprkos istorijskim presedanima.

Program

24-08-2020 to 28-08-2020