Performans art: od ideje do izvođenja sa Martom Jovanović, Mart 9 - 30, 2020

Error message

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 3478 of /home/ghubcom/g12hub.com/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/ghubcom/g12hub.com/html/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2404 of /home/ghubcom/g12hub.com/html/includes/menu.inc).

Opis kursa

 

Glavni cilj ovog kursa je pripremiti polaznike da razviju ideju u lajv umetničko delo. U tom procesu, učesnici će vežbati kako kritički razmišljati o umetnosti performansa i pronaći svoj jedinstveni način izražavanja. Da bi stekli istorijsku i disciplinsku perspektivu, učesnici će učiti o istorijskim presedanima kao što su Futurizam i DADA, razvoju scene u različitim delovima sveta, vodećim umetnicima poput Joko Ono, Marine Abramović i Vita Akončija, kao i o ključnim festivalima i izložbama performans umetnosti.

 

Pored toga, kroz kurs će se analizirati umetnost performansa u odnosu na ostale performativne discipline poput pozorišta, plesa i video umetnosti i baviti se ključnim formama kao što su bodi art i performativni politički radovi. Primenjivaće se fizičke i mentalne vežbe koja se koriste u performans umetnosti, ali takođe i pojedine izvedena iz joge, vežbi poverenja i tehnika meditacije zen-budizma. Polaznici će biti vodjeni kroz određeni kreativni proces koji će rezultirati performansima lajv strimovanih online.

 

Nastavni plan

09-03-2020 to 30-03-2020