Performiranje sećanja sa Martom Jovanović, Octobar 6-27, 2020; Ponedeljkom 18 - 20h

Error message

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/ghubcom/g12hub.com/html/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2404 of /home/ghubcom/g12hub.com/html/includes/menu.inc).

Opis kursa

 

Ovaj kurs zasnovan je na praksi sa fokusom na koncept sećanja kao neposredne inspiracije i teme performansa. Zajedničkom analizom istorijskih i savremenih primera umetnika kao što su Franko B., La Pocha Nostra, Kimsooja, Preach R Sun, Jodie Lin-Kee-Chow i Miao Jiaxin, učesnici će pristupiti različitim oblicima sećanja od ličnih do kolektivnih i diskursima povezanih sa njima: od emocija kao što su ljubav i gubitak, do pitanja identiteta, pola i rasne pripadnosti kao i iskustva migracija, raseljavanja i dijaspore. Zasnovano na diskusijama i odabranim čitanjim na temu, učesnici će biti vođeni da istraže različite pristupe korišćenja sećanja u svojoj umetničkoj praksi, koje će imati prilike da razrade u performansima u virtuelnoj učionici kao i kroz vežbe kod kuće. Kurs je podeljen u tri glavna dela koji se fokusiraju na lična, grupna i kolektivna sećanja kroz koja će učesnici istražiti raspon sećanja od intimnih iskustava do globalnih problema poput trenutne pandemije Covid-19. Učesnici će imati priliku da eksperimentišu u sigurnoj zoni bez osuđivanja u kojoj se mogu iskreno izraziti, uz punu podršku i znanje za rast samopouzdanja i jačanje lične performans ličnosti, prisustva i prostora.

 

Nastavni plan

 

Photo credit: Franko B, I'm Thinking of You, photo Hugo Glendinning

06-10-2020 to 27-10-2020