BELGRADE PERFORMANCE ART SCENE - ONE INSIGHT

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2404 of /var/www/vhosts/g12hub.com/httpdocs/includes/menu.inc).
17-07-2018 to 03-08-2018

BEOGRADSKA PERFORMANS ART SCENA – JEDAN UVID je izložba čiji su kustosi Milica Pekić i Marta Jovanović.

Osmišljena je i prezentovana na Međunaradnoj venecijanskoj nedelji performans umetnosti 2016. godine, sa uživo performansima studenata PerformanceHUB-a, inicijalno podržana od strane Italijanskog kulturnog centra u Beogradu.

 

Otvaranje izložbe će biti održano 17. jula u 20 časova u Domu omladine Beograd, sa performansom Ivane Ranisavljević (Armour of Proof) nakon pozdravnog govora.

Izložba će biti otvorena do 3. avgusta 2018. godine, a radno vreme galerije Doma omladine Beograda je: utorak-subota od 12.00 do 21.00, nedeljom od 12.00 do 18.00; ponedeljkom Galerija ne radi.

 

Na otvaranju izložbe će takođe biti predstavljena publikacija o PerformanceHUB-u, jer se navršava 3 godine postojanja ovog jedinstvenog i inovativnog edukativnog programa.

 

Izložbu čine radovi umetnika Galerije 12 HUB i polaznika PerformanceHUB programa:

1. Video razgovori o novim umetničkim praksama 70tih u Srbiji

Serija video intervjua sa Rašom Todosijević, Erom Milivojević, Dunjom Blažević, Ješom Denegri i Jasnom Tijardović, koji se osvrću na period 70tih u Beogradu. Kroz razgovore sa umetnicima i kustosima koji su aktivno doprineli razvoju nove umetničke klime, ovi intervjui imaju za cilj da omoguće nove uvide u umetničke događaje iz tog perioda. Intervjue su sproveli Stevan Vuković i Milica Pekić, a u produkciji KIOSK platform za savremenu umetnost.

2. Video pregled rada srpskih savremenih performans umetnika:

- Branko Milisković - The Song of a Soldier on Watch (WW3 Lili Marlene),

Marina Marković - Pressure Me,

- Sanja Ćopić - Self Portrait

3. Video dokumentacija performansa studenata PerformanceHUB-a, izvedeni za vreme Međunaradne venecijanske nedelje performans umetnosti 2016. godine:

- Sara Kostić - Voice,

- Ivana Ranisavljević - Volim te. Žao mi je. Molim te oprosti mi. Hvala ti. i Am I 

http://domomladine.org/izlozbe/izlozba-g12hub-beogradska-performans-art-scena-jedan-uvid/